Hlavní obsah

Letadlo Iron Maiden zastínilo Merkelovou s Hollandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Iron Maiden v pátek koncertuje ve švýcarském Lucernu, ve středu proto jejich Boeing 747 přistál na letišti v nedalekém Curychu. V jeden moment vedle něj na letištní ploše stála letadla čelních evropských státníků Angely Merkelové a Francoise Hollanda. A srovnání to bylo komické.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo Iron Maiden po přistání v Curychu

Článek

Letouny politiků působily ve srovnání s obřím Jumbo Jetem anglické heavymetalové skupiny až směšně male, což vyvolalo řadu humorných reakcí.

„Soudě dle fotky by mělo Spojené království opustit Evropskou unii a připojit se k Iron Maiden,“ napsal na Twitteru v narážce na možný brexit uživatel Chris Sidwells.

Další nezapomněli připomenout, že na rozdíl od obou politiků nepotřebují Iron Maiden nutně zaměstnávat pilota. S jejich letadlem totiž létá sám frontman kapely Bruce Dickinson, který je pilotem. Předtím kapela létala s Boeingem 757.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Dickinson letadlo osobně pilotuje

Pronajatý Boeing 747 pojmenovala skupina v narážce na prezidentský Air Force One po svém kultovním maskotovi Eddie jako Ed Force One. Tvář populární postavy je vyobrazena na ocasu letadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám