Hlavní obsah

Léky na Parkinsovu chorobu zvyšují chuť na sex

Novinky, Famous
LONDÝN

Mezi silné vedlejší účinky léku Cabaser určeného pro nemocné Parkinsonovou chorobu patří posedlost sexem. Informovala o tom farmaceutická společnost Pfizer, která tento lék sama vyrábí. Podle mnohačetných testů způsobuje léčivo patologické hráčství a zvýšené libido včetně hypersexuality.

Článek

Cabaser nahrazuje v mozku dopamin, který právě lidem s touto vážnou chorobou schází. Pomáhá mozku najít zdroj pro potěšení a zvládat závislosti. Jenže tyto vedlejší účinky se netýkají jen Cabaseru, ale všech léků nahrazujících dopamin, které se distribuují v různých částech světa.

Ve Spojených státech je ale zřejmě nejvíce osob postižených chorobou, kteří žalují farmaceutické giganty pro náhradu škod způsobených gamblerstvím. Známa je také řada případů, kdy manželka zažádala o rozvod s mužem postiženým Parkinsonovou chorobou, protože nezvládala jeho neustálou potřebu milovat se.

"Vědecké výzkumy ukazují, že zvýšené hráčství nebo jiné kompulzivní chování je poměrné vzácné. Pokud se pacienti obávají, měli by své možnosti konzultovat s lékařem," citoval britský The Sun farmaceutický gigant Pfizer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám