Hlavní obsah

Lékaři našli seniorovi v uchu živého pavouka, kanálek měl plný pavučin

S nevšedním případem se v sobotu setkali lékaři v nemocnici v čínském městě Ta-lien nacházejícím se v provincii Šan-tung. Zhruba šedesátiletý pacient si stěžoval na svědění a nepříjemný zvuk v uchu. Když mu sluchový orgán prohlédli, našli tam chomáč pavučin a živého pavouka, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Sluchový kanálek pacienta byl zanesený pavučinami, mezi nimiž se nacházel živý pavouk.

Článek

Zástupce ředitele na tamním oddělení otorhinolaryngologie – oboru specializujícím se na diagnózu a léčbu ušních, nosních a krčních chorob, Cchuej Šu-lin uvedl, že si pacient stěžoval na svědění a nepříjemný zvuk v levém uchu.

Šu-lin byl zděšený, když v jeho sluchovém kanálku našel živého pavouka. Malý tvor se nacházel zhruba pět centimetrů hluboko a během svého pobytu v uchu tam stihl vytvořit i nemalý chomáč pavučin.

Lékař muži ucho poté propláchl, díky čemuž dostal jak pavouka, tak pavučiny ven. Následné vyšetření prokázalo, že pacientův sluch nebyl nijak poškozen.

Šu-lin rovněž přiznal, že během své kariéry narazil na případy, kdy v lidském uchu skončilo slunéčko sedmitečné či šváb, s pavoukem žijícím ve sluchovém kanálku se však setkal zcela poprvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám