Hlavní obsah

Lejla Abbasová je kost a kůže, v Africe chytila infekci

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Moderátorka Lejla Abbasová rapidně zhubla. Z měsíčního pobytu v africké Keni se vrátila o osm kilogramů lehčí. Chytila neznámou infekci, zatím ale netuší, jakého je původu.

Článek

V Keni sice není povinné očkování, ale lékaři doporučují před odletem do Afriky vakcíny proti žloutence, břišnímu tyfu a žluté zimnici. Ani jedno z těchto očkování ale moderátorka neabsolvovala. A dokonce nebrala ani antimalarika.

"Věřím tomu, že když nemoc přijít má, tak přijde i přes všechna očkování," řekla překvapivě Novinkám Abbasová.

"Zřejmě jsem chytila nějakou infekci, nevím původ," řekla Novinkám důvod své ubývající váhy Lejla. "Sama jsem se už úbytkem váhy vyděsila a proto jsem navštívila v Čechách lékaře a byla jsem na odběru krve. Výsledky ale nic špatného neukázaly," upřesnila Abbasová. "Chystám se pro jistotu ještě na oddělení tropické medicíny," dodala moderátorka.

Lejla se se zdravotními problémy vzniklé následkem cest do Afriky potýká znovu. Ze své červnové cesty si přivezla hnisající boláky na obličeji, po nichž jí zůstaly malé jizvičky.

Abbasová jezdí do Afriky pravidelně kvůli své nadaci Asante Kenya, které věnuje nejvíce času. Navštěvuje zde nejchudší oblasti. Práci nadace zaměřuje hlavně na oblast vzdělávání. Hrdá je například na svůj poslední projekt e-Afric@. Díky němu může osm keňských škol zajistit svým žákům zdarma počítačovou výuku. Naposledy keňské školy dostaly díky nadaci Lejly Abbasové 25 počítačových soustav včetně softwarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám