Hlavní obsah

Lední medvěd v bizarním videu děkuje Čechům za třídění odpadu

Novinky, jky

Že třídění odpadu nejen ulevuje přírodě? Ano. A podle úsměvné kampaně projektu Samosebou vám může navíc třeba také zachránit život. Češi se v třídění odpadu zlepšují, což je podle tvůrců vtipného klipu důvod k oslavě.

Samosebou - polární objetíVideo: Samosebou

 
Článek

Jen za posledních 12 let se v Česku zrecyklovalo tolik obalového odpadu, kolik činí objem poloviny hory Říp. Podle hrubých propočtů se díky třídění ročně ušetří zhruba 23 kilometrů čtverečních české přírody. Nemusí se to na první pohled zdát, ale Češi v této oblasti patří dokonce do evropské špičky. Za jeden rok se v Česku totiž podařilo zrecyklovat a znovu využít 71 procent celkové produkce obalových materiálů.

Třídění zachránilo jen v loňském roce v České republice před pokácením zhruba 1 800 000 stromů. Vzhledem k tomu, že jedna tuna vytříděného papíru dokáže nahradit až dvě tuny dřeva, 430 000 tun papíru vytříděného v roce 2013 vedlo k záchraně uvedených 1 800 000 stromů před pokácením.

Jak je na tom s tříděním každý z nás, je možné zjistit přes interaktivní kalkulačku na samosebou.cz. Po zadání patřičných údajů se člověk dozví, jak by lední medvěd reagoval, kdyby za polárním kruhem potkal právě jeho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám