Hlavní obsah

Kuchyňský nůž mu trčel z oka, přesto sám došel na pohotovost

Novinky, Markéta Kautznerová

Na videu je možné vidět Brazilce, kterému při potyčce někdo vrazil velký kuchyňský nůž do oka. Navzdory tomuto děsivému incidentu došel zraněný muž na pohotovost po vlastních.

Článek

Potyčka, která se pravděpodobně odehrála kvůli nevydařenému drogovému kšeftu, vyústila v hrozivě vypadající zranění. Jeden Brazilec dostal nožem přímo do oka. Ač mu čepel zajela až do mozku a ven koukala pouze rukojeť, vylezl sám ze sanitky a došel až ke vchodu nemocnice, kde ho lékaři posadili na invalidní vozík.

O jeho zdravotním stavu nejsou známy další informace. Je ovšem možné, že muž přežije, a dokonce jen s lehčími následky, pokud bude mít štěstí jako lidé v následujících případech.

Tři roky s nožem v hlavě

V září roku 2010 podstoupil 29letý opravář pneumatik Edeilson Nascimento ze Sao Paula v Brazílii operaci, při které mu lékaři z hlavy vyndali deseticentimetrovou čepel nože. Do hlavy se mu ale dostala o tři roky dříve, při jedné rvačce v baru.

Lékaři mu nůž původně nechtěli vytáhnout, aby nepoškodili mozek, proto pouze uřízli rukojeť. Nascimento si však stěžoval na kruté bolesti hlavy a operace se pro něj stala nevyhnutelnou, uvedla televize FOX News. Z nemocnice byl v dobrém stavu propuštěn několik dní po operaci.

Děsivá nehoda při zahradničení

Jiný případ se odehrál v únoru roku 2008 v americkém Battle Groundu ve státě Washington. Tehdy 72letá důchodkyně Mary Townsenová uklouzla při zahradničení u svého domu a nešťastnou náhodou spadla hlavou na nůž. Ten se jí zapíchl do levého oka a skončil hluboko v mozku.

Townsenová pro server KOMO News uvedla, že to ani nebolelo a rovněž byla schopna chodit. Když dorazila do nemocnice, lékaři nůž vytáhli, aniž by následovaly komplikace. Jeden z lékařů dokonce uvedl, že to bylo jako vytáhnout nůž z kamene.

Snímky posléze ukázaly, že nůž těsně minul mozkový kmen a hlavní tepnu vedoucí krev do mozku, proto žena nevykrvácela. Ačkoli měla problémy, nemohla číst psát a k chůzi musela používat chodítko, její stav se neustále zlepšoval a v roce 2010 už opět zkoušela řídit auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám