Hlavní obsah

Krev sající stvůra zvaná čupakabra se opět objevila, tentokrát v Texasu

Novinky, Markéta Kautznerová
San Antonio

Mrtvola záhadného zvířete bez chlupů a s tlamou plnou ostrých zubů byla nalezena u silnice nedaleko města Helotes v Texasu. Další se objevila ve stejném americkém státě, ovšem o kus dál ve městě Stockdale.

Článek

Jedno z mrtvých těl záhadného tvora nalezl letos v květnu texaský farmář Drake Gifford. V pytli ho hodil na korbu svého pickupu a odvezl domů.

„Má červené oči, velké staré tesáky a vytažené drápy, tak ostré, jak jen mohou být,“ popsal pro televizi KENS 5 Gifford svůj objev.

Kolují názory, že se čupakabra poprvé objevila v Portoriku v Jižní Americe, její existence však nebyla nikdy potvrzena. Svůj název, který pochází ze španělštiny, si tento záhadný tvor vysloužil za svůj typický zvyk. Údajně se totiž ostrými tesáky zakousává do koz a vysává jim krev.

Biologové považují čupakabru za pouhou legendu a řadí ji po bok spokanské stvůry [celá zpráva] a montauckého monstra [celá zpráva]. Co lidé označují za krev sající příšeru, vysvětlují vědci tím, že jde o parazity prolezlého kojota. Mnohým lidem to ovšem nebrání v názoru, že na světě podivní živočichové zkrátka existují.

„Každopádně je to čupakabra. Když vezmu v úvahu, jak lidé zasahují do říše zvířat, podobné objevy mě vůbec nepřekvapují,“ dodal Gifford.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám