Hlavní obsah

Krásná hackerka byla součástí gangu, který bankám kradl milióny

– New York
Novinky, Dagmar Plecháčová

Smyčka nad mezinárodní skupinou počítačových hackerů, kteří pronikli do účtů zákazníků několika britských a amerických bank a ukradli z nich v přepočtu přes 170 miliónů korun, se utahuje stále těsněji. V síti uvízla i jednadvacetiletá Ruska Kristina Svechinskayová, která je médii přirovnávána k pohledné ruské Anně Chapmanové.

Foto: Profimedia.cz

Hackerka Kristina Svechinskayaová

Článek

Svechinskayová byla mezi čtyřmi studenty, kteří byli z vniknutí do bankovních účtů obviněni. Podle deníku Daily News se dívka minulý týden objevila před newyorským soudem.

Narozdíl od svých vrstevníků, kteří byli s incidentem také spojeni a vypadali značně vyděšeně, však působila vyrovnaně a sexy.

Foto: Profimedia.cz

Atraktivní Ruska působící v mezinárodním gangu hackerů.

Kristina je spolu s dalšími obviněna z vniknutí do stovek bankovních účtů za využití trojského koně Zeus. Ten umožnil získat klientovo přihlašovací jméno a heslo.

Hackeři pak už následně mohli bez problémů peníze převést na své účty. Gang si tak celkem přišel v přepočtu na více než 40 miliónů korun z amerických bank a přibližně 130 miliónů ukradl z kont zákazníků britských bank.

Ruska, která studuje newyorskou univerzitu a původně pochází ze severokavkazského Stavropolu, odmítla zaplatit kauci a nyní je zadržována policejními orgány v New Yorku, kde by se spolu s dalšími počítačovými hříšníky měla v nejbližších dnech dozvědět soudní verdikt.

Americká i britská média nyní Svechinskayovou přirovnávají ke špiónce Anně Chapmanové, která se po vyhoštění z USA stala v rodném Rusku celebritou. Obě pocházejí ze stejné země a svou krásu využívaly k nekalým účelům.

Foto: Profimedia.cz

Ruska Anna Chapmanová byla letos v červnu zadržena agenty FBI a obviněna z výzvědné činnosti pro Ruskou federaci. Následovalo její vyhoštění ze Spojených států.

Reklama

Související články

Z mladé ruské špiónky je hvězda

Osmadvacetiletá rusovlasá krasavice Anna Chapmanová (rozená Kuščenková) má všechny předpoklady stát se hvězdou špionážního skandálu, který propukl v USA po...

Výběr článků

Načítám