Hlavní obsah

Krásky a predátoři: Video má upozornit na problematiku soužití člověka se žraloky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmař Mark Romanov a biolog Forrest Galante vytvořili video, na kterém se pod dvěma krásnými dívkami na paddle boardech prohání pět žraloků bílých. Scéna, při které se tají dech, je součástí vznikajícího dokumentu, který se zabývá soužitím lidstva a těchto děsivých i krásných vodních tvorů. Video nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívky pádlovaly mezi žralokyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Nápad na video vznikl při natáčení dokumentu. „Forrest za mnou přišel, že bychom mohli natočit video, kde bychom ukázali, že žraloci nejsou žádná monstra,“ sdělil listu Daily Mail Romanov, který se specializuje na natáčení divočiny.

O obsazení měla dvojice ihned jasno. Roli krásných žen zaujaly Galantova manželka Jessica a Romanovova přítelkyně Kelly. Ženy souhlasily bez váhání. „Byl to životní zážitek být tak blízko žralokům bílým v jejich přirozeném prostředí,“ svěřila se Kelly. „V jednu chvíli se žraloci dostali tak blízko, že jsme mohli detailně vidět jejich zbarvení, ploutve i žábry,“ dodala.

Na strach prý nebyl čas. „Teprve až když jsem se dostala z vody, roztřásly se mi ruce a nohy pod návalem adrenalinu,“ uvedla Jessica, kterou podle vlastních slov vždy fascinoval svět divoké přírody. Mark Romanov dodal, že během natáčení se nikdo nepokusil 2,5 metrů dlouhé žraloky jakkoliv vyrušovat či se k nim přiblížit tak, aby je to obtěžovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám