Hlavní obsah

Královské posezení. Zlatý záchod je osázen více než 40 tisíci diamanty

Novinky, tcs

Na světě existuje spoustu přepychových, ale ve své podstatě naprosto zbytečných věcí. Málokterá je však tak luxusní a tak zbytečná, jako záchod, který vystavila hongkongská šperkařská firma na čínském veletrhu. Kompletně zlatá toaleta je vybavena prkýnkem z neprůstřelného skla, ve kterém je zasázeno 40 815 diamantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šperkařská firma z Hongkongu představila zlatou toaletní mísu zdobenou 40 tisíci diamantyVideo: AP

 
Článek

Vskutku unikátní toaletu z dílny firmy Coronot, značky, jenž vlastní slavná šperkařská firma Aaron Shum z Hongkongu, vystavují v rámci veletrhu China International Import Expo v Šanghaji.

Luxusní záchod z ryzího zlata má hodnotu téměř 1,3 milionů dolarů (téměř 30 milionů korun). Desítky tisíc diamantů zapuštěných ve skle váží celkem 334,68 karátů (66,9 gramů). Výroba toalety zabrala tři měsíce.

Policie zatkla tři lidi v kauze krádeže luxusního zlatého záchodu

Koktejl

Zájemci o vpravdě královské posezení ale mají smůlu. Firma o prodeji toalety neuvažuje. „Rádi bychom postavili muzeum věnující uměleckému zpracování diamantů, aby si je mohlo užít více lidí,“ uvedl Aaron Schum, zakladatel slavné značky.

Aaron Schum rovněž usiluje o zapsání svého nejnovějšího díla do Guinnessovy knihy rekordů. Chce získat titul toalety s nejvíce diamanty. Pokud uspěje, bude to už desátý zápis této firmy do knihy rekordů. Už předtím firma vyrobila kytaru posázenou diamanty o celkové váze 400 karátů nebo dámské lodičky s 10 tisíci růžovými diamanty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám