Hlavní obsah

Koupele v bazénu si v pražské zoo nejvíc užívá slůně

Novinky, ale
Praha

Maxmilián, druhé nejmladší mládě ze sloního stáda v pražské zoo, si pravidelné koupele v bazénu opravdu užívá. Vzhledem k věku ještě nemusí poslouchat povely ošetřovatelů jako jeho matka Janita, která lázeň absolvuje s ním.

Koupel ve vodním bazénku si v pražské Zoo nejvíc užíval MaxíkVideo: Novinky

 
Článek

Do bazénu je doprovází ještě druhá samice Tamara s nejmladším sloním přírůstkem Rudolfem. Ten vodu zatím jen zkouší. Pohybuje se sice v prostoru bazénu, do vody se mu zatím ale nechce.

„Dospělé slonice reagují na povely a na jejich základě je koupeme. To znamená, že slon si na povel lehne na jednu stranu a pak na druhou. Když potřebujeme, tak dojde za námi. Max reaguje na povely zatím jen částečně, takže ten si vodu užívá spíš spontánně,“ popsal Novinkám ošetřovatel Aleš Doležal.

Po koupeli se sloni přesunou na pískoviště, vyválejí se v písku a jdou k „drbací“ stěně.

„Ten písek působí jako taková brusná směs, kterou se, na základě drbání o stěnu, zbavují případné přerostlé a odumřelé kůže a také parazitů,“ řekl Doležal.

V bazénku se samozřejmě vystřídají všichni členi sloního stáda. Každý z nich navštíví vodní bazén zhruba jednou týdně. Denně se pak myjí tlakovou vodou, případně se také kartáčují.

Ranní koupel sloní rodinky jsme vysílali živě i na naší facebookové stránce. Na celý záznam se můžete podívat zde: 

Reklama

Výběr článků

Načítám