Hlavní obsah

Kotě přežilo 1600 kilometrů v motoru auta

Novinky, vps

Cestu dlouhou téměř tisíc mil, tedy asi 1600 kilometrů, přežilo teprve třítýdenní zvědavé kotě, které vlezlo do prostoru motoru auta a uvízlo tam. Řidička vozu při cestě z amerického státu Oregon do Kalifornie sice zaslechla mňoukání, ale ani ve spolupráci s policií nic nenašla. Nakonec pomohla až ochránkyně zvířat, napsal v pondělí server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Kotě procestovalo v motoru auta 1600 kilometrů

 
Článek

Řidička, jejíž jméno nebylo uvedeno, vyrazila minulý týden ve své Hondě Fit z Oregonu do Kalifornie. Před cestou zaslechla zvuky podobné mňoukání. Zavolala proto Julii Di Sienovou ze společnosti Animal Rescue Team, která se věnuje odchytu a péči o zvířata. Ta jí mohla jen poradit, ať auto důkladně prohledá. Řidička ovšem nic nenašla.

Nakonec se tedy vydala na cestu, ale následující den Di Sienové volala znova. Tentokrát se ženy dohodly, že řidička zavolá policejní odchytovou službu. Její člen ale po příjezdu na místo kotě také nenašel a konstatoval, že už v motoru asi není.

Ještě ten den odpoledne ale milovnice zvířat, která se jejich ochraně věnuje už 29 let, měla další telefonát. Z auta se stále ozývalo mňoukání. Tentokrát se už Di Sienová vydala za řidičkou sama.

Skrývalo se v motoru

Nejprve měly obě ženy problém kotě najít. Dokonce si zavolaly na pomoc odtahovou službu a nechaly si auto zvednout, aby se mohly podívat opravdu všude. Situace už vypadala beznadějně, ale nakonec ho objevily dokonale ukryté v prostoru motoru.

Di Sienová podala vystresovanému kotěti injekční stříkačkou sedativa, aby ho uklidnila. Poté ho byla schopna opatrně dostat ven.

„Měla jsem o něj starost, bylo v motoru už dva nebo tři dny. Nasadila jsem si gumové rukavice a podařilo se mi dostat ruce dovnitř. Pak jsem ho vytáhla ven,“ řekla Di Sienová.

Uzdraví se

Kotě bylo dehydrované a mělo infekci v oku, Američanka si ho tedy vzala k sobě domů a nasadila mu antibiotika. „Je teď velmi krotké, přede a konečně jí,“ dodala žena.

Prozatímní pečovatelka pojmenovala svého svěřence „Love“ po majiteli odtahové služby, který pomohl s hledáním, aniž by si řekl za své služby o peníze. Očekává se, že kotě se plně uzdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám