Hlavní obsah

Kolem Liverpoolu proletěly neznámé oranžové objekty

Novinky, Jakub Kynčl
Liverpool

Ve Velké Británii se stále více množí pozorování UFO, která jsou doplněna i fotografiemi či videozáznamy. Objekty většinou sleduje větší množství lidí a v Anglii už vzniká mírná panika mezi těmi, kteří na mimozemské civilizace věří. Nyní sledovaly UFO desítky lidí v jižní části Liverpoolu, Southportu a mnoha menších vesnicích.

Článek

V neděli večer se nad inkriminovanou oblastí proháněly svítící oranžové objekty, které se po nebi pohybovaly poměrně pomalu. Poprvé si jich lidé všimli okolo půl jedenácté večer, poslední sledování pak byla hlášena kolem jedenácté hodiny.

Všichni uvádějí, že spatřili totéž - jednu až čtyři oranžovo-červené koule vznášející se ve vzduchu. Letecký dispečer uvedl, že podobná světla byla nedávno sledována i na severozápadě země, ale na radaru se přitom nic neobjevilo.

Jackie Hardaker z Mossley Hill, kde bylo UFO také sledováno, uvedl: "Byly to takové červené míče, vypadaly jako by hořely. Když nedaleko letělo nějaké letadlo, tak se vždy zastavily a nehybně stály ve vzduchu. Pak se ty míče z ničeho nic vypařily. Jeden pak ještě letěl samostatně a vypadalo to, jako kdyby shodil dolů něco ohnivého. Byl jsem opravdu vyděšený."

Může jít o lampióny?

I ostatní pozorovatelé mluví takřka shodně. Tvrdí, že jedno ze světel vypustilo něco, co popisovali slovy: "Bylo to, jako kdyby hořela nějaká igelitka".

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Podle Barrieho Millse z deníku Liverpool Echo, který objekty fotografoval, jsou podobné objekty v Británii k vidění stále častěji. Jeden ze čtenářů deníku se však domnívá, že je vysvětlení zcela prozaické, podle něj jde o vypuštěné lampióny. Tomu se ovšem většina pozorovatelů brání.

Reklama

Výběr článků

Načítám