Hlavní obsah

Kelly Osbournová přitahuje ledabylostí

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehounce korpulentní a v určitých chvílích i mírně ošklivá Kelly Osbournová dala v posledních měsících americkému šoubyznysu na holou. Postavila na hlavu mnohé zavedené obyčeje. Otočila v nepravdu potřebu ladných křivek a něžné vizáže i slovníku.

Foto: archiv resortu Valachy

Zejména malá jehňata si rychle získala pozornost návštěvníků Velkých Karlovic.

Článek

Jako členka familie rockera Ozzyho Osbourna nikdy nejde pro nějakou tu vulgární nejapnost daleko. Zatím jí vše prochází a zřejmě bude. Je přece jedna z hlavních postav nejsledovanějšího amerického sitkomu současnosti, seriálu hudební televize MTV The Osbournes.

Dobře se narodit

Kellyin příchod se loni na začátku roku odehrál ve velkém stylu a se vší parádou. V seriálu o trampotách a slastech pološílené rodinky Osbournovy ztvárnila sebe samu. Dívku, která v pubertálním věku (bylo jí sedmnáct) roztahuje pusu od ucha k uchu a ksichtí se, když papá či mamá cosi požadují.

Narodila se ale v dobré společnosti, o tom není sporu. Když už někdo vykoukne na svět u tatínka Ozzyho, má do jakéhokoli kulturního odvětví blízko. Kelly proto loni v červnu přezpívala slavnou Madonninu skladbu Pappa Don't Preach a vrhla se do zámořských hitparád. Ne že by mířila na příčky nejvyšší, ale protože byla skladba spojena jak se seriálem, tak s jejím prvním singlem, nebylo divu, že gramofonová společnost Epic usoudila, že nastal čas vydat album.

"Nemůžu říct, že bych se tím cítila nějak dojatá. Když už ale nabídka přišla, nebylo by dobré ji nevyužít. Souhlasili se mnou máma i táta," vysvětlila s odstupem času a vyzradila recept na slávu. Stačí se prý dobře narodit. Oni už se pak postarají.

Kelly totiž není klasickým typem užvaněné teenagerky s krásnýma očima. Nijak zvlášť na sebe nedbá, nedává si pozor, jak před televizními kamerami sedí (tatínek ji dokonce během natáčení musel nejednou halasně napomenout), a nedrží dietu.

Aniž by si to přála, vytvořila za oceánem nový kult. Nevěřili byste, kolik nových Kellynek se vyrojilo na ulicích velkých měst. Jsou to ty, které na sebe nijak zvlášť nedbají, jsou tak trochu do punku a přes ramena si klidně vezmou pytel od brambor.

"To by ještě scházelo, aby mi někdo určoval, co si mám vzít na sebe a jak se obléknout," rozčílila se druhdy zpěvačka.

A tak se začala ocitat mezi nejlépe oblékanými americkými celebritami v různých společenských a dámských časopisech. Pózovala na titulních stranách magazínů People, Teen People, Cosmo Girl, Seventeen, Interview a Elle Girl. Nadto obdržela smlouvu od módní společnosti Lane Bryant na vytvoření vlastních návrhů.

Kelly tropí hlouposti

Mladá Osbournová není továrna na skandály, jak by se vzhledem k jejímu rodokmenu mohlo zdát. Žije nepříliš zajímavý teenagerský život, občas přebere, tu a tam vyzkouší nějakou lehkou drogu a její rodiče nad tím přimhuřují víčka.

Loni se na letním rockovém festivalu Ozzfest zamilovala do zpěváka nadějné americké skupiny The Used Berta McCrakena. Jejich vztah byl okamžitě diskusním příspěvkem do společenských rubrik nejspolečenštějších časopisů, jenom Kellyin bratr Jack si vetřelce do rodiny neoblíbil. "Nikdy se nemyje a nečistí si zuby," prskal s kyselým obličejem.

Když se Kelly domlouvala na gramofirmě, jak pojmenovat debutové album, přinesla několik návrhů. Pracovníkům vydavatelství se nezamlouvaly, a tak se čerstvě osmnáctiletá zpěvačka rozlítila a rozhodla, že se počin bude jmenovat Shut Up, volně přeloženo Zavři zobák.

Že je na desce soubor syrových punkrockových kousků, není divu. Překvapením ale je, že to jsou písničky. Důvod si myslet, že to Osbourneová se svým záměrem pobýt na hudebních pódiích co nejdéle myslí vážně. Nejméně tak dlouho jako v Hollywoodu, ve světě filmu. Sitkom byl první krok, účast při natáčení nové verze filmu Freaky Friday loni v srpnu druhý.

V prosinci Kelly pustila do tisku poznámku o tom, jak se scénář seriálu The Osbournes tu a tam podřizuje přání producentů, zejména pokud jde o hromadné rodinné scény. "Tak to u nás nechodí," postěžovala si, ale vedení MTV její tvrzení kategoricky odmítlo.

Doma se však mají rádi. Před měsícem měla zpěvačka letět na propagační albové turné do Velké Británie. Sdělovací prostředky ale informovaly o nebezpečí teroristických útoků, a tak se s mamkou a taťkou dohodli, že nikam nemusí.

"Hlavním důvodem byla bezpečnostní opatření britské vlády na londýnském letišti Heathrow. Z nich bylo možné odvodit nebezpečí teroristického útoku v souvislosti s chystanou válkou," prozradila tisku.

V žádném případě to nezabránilo Velké Británii její album přijmout s otevřenou náručí.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus navštívil Knížákovu vernisáž

Milan Knížák, profesor Akademie výtvarných umění a ředitel Národní galerie, vystavuje od čtvrtka v pražské galerii Mánes. Vernisáže se zúčastnil prezident...

Americký život podle Madonny

Madonna zveřejnila název svého nového už desátého řadového alba, které vyjde 22. dubna. Bude se jmenovat American Life.

Výběr článků

Načítám