Hlavní obsah

Keira Knightleyová se nechala surově zmlátit pro dobro žen

Novinky, Jakub Kynčl
Los Angeles

Těžko říci, jestli to nebyl případ zbité Rihanny, který otevřel lidem ve světovém šoubyznysu oči. Nedlouho poté, co známou zpěvačku brutálně zmlátil její přítel, se rozhodla herečka Keira Knightleyová natočit dvouminutový klip, který poukazuje na problematiku domácího násilí. Klip je ovšem velmi drsný a mnozí spekulují, zda nepřekročil pomyslnou hranici.

Článek

Známá britská herečka Keira Knightleyová zaujala pevný postoj a veřejně se postavila proti domácímu násilí páchaném na ženách. Půvabná dívka útlých tvarů se nechala nafilmovat, jak je mlácena svým fiktivním přítelem poté, co se jakoby vrátí domů z celodenního natáčení.

Dvouminutový klip ukazuje, jak se Knightleyová vrací domů, kde už na ni čeká její přítel, který na ni začne okamžitě verbálně a následně i fyzicky útočit kvůli domněnce, že ho podvádí s nějakým hercem. Celý klip působí opravdu reálně a je zakončen větou: "Není čas, aby někdo zvolal: 'Klapka!'?"

Videoklip byl poprvé vysílán ve světových kinech 6. dubna a má upozornit na nemizící problém domácího násilí, které v nějaký moment života zasáhlo každou čtvrtou ženu na světě. Na následky domácího násilí pak průměrně umírají dvě ženy týdně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám