Hlavní obsah

Když vidíš příležitost, musíš se jí chopit. V soutěži o nejvtipnější fotku přírody zvítězilo odvážné lvíče

Novinky, tcs

V úterý byli vyhlášeni vítězové jedné z nejpopulárnějších fotografických soutěží The Comedy Wildlife Photography. Soutěž o nejvtipnější snímek ze světa zvířat má za cíl upozorňovat na ochranu neustále mizející divoké přírody. Letošním celkovým vítězem se stalo odvážné lvíče, které při hře zaútočilo na choulostivé partie dospělého člena smečky.

Foto: Sarah Skinnerová / The Comedy Wildlife Photography Awards

Chyť život za... (celkový vítěz soutěže)

Článek

Do letošního ročníku soutěže The Comedy Wildlife Photography Award zaslali soutěžící ze 68 zemí světa více než 4000 fotografií. Z nich porota po obtížném rozhodování vybrala 40 finalistů, absolutním vítězem je fotka Sarah Skinnerové.

Fotografie byla pořízena v Botswaně a zachycuje lvíče při hře, jak se právě chystá zaútočit na choulostivé partie dospělého lva. „Hřeje mě u srdce, když vím, že má fotka přispěla trochou radosti a štěstí ve světě,“ uvedla Skinnerová. S nadsázkou dodala, že malá samička lva i přes záludný útok dál vzkvétá a prosperuje, protože ji znovu zahlédla o několik měsíců později.

V soutěži o nejkrásnější fotku divočiny zvítězil vyděšený svišť

Koktejl

Soutěž The Comedy Wildlife Photography byla založena profesionálními fotografy a bojovníky za ochranu životního prostředí Paulem Johnsonem-Hicksem a Tomem Sullamem. Vtipné fotografie nemají ale jenom pobavit, jak napovídá motto soutěže Conservation through Competition (Ochrana skrze soutěž).

Rozmary počasí nikdy nevypadaly líp. Soutěž o nejhezčí fotku má vítěze

Koktejl

Organizátoři doufají, že fotky, které člověka rozesmějí, ho také alespoň na chvíli přimějí zamyslet se nad tím, jak je důležité divokou přírodu chránit. Kvůli tomu úzce spolupracují s ochranářskou organizací Born Free.

„Mohu jen doufat a povzbudit ostatní, abychom každý odvedl svou část v ochraně všech volně žijících živočichů, aby se z nich mohly těšit i budoucí generace. Nechť dlouho kráčí lvi po pláních...“ uvedla letošní vítězka Sarah Skinnerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkrásnější fotky divočiny za rok 2019

Fotografická soutěž o nejlepší snímky divočiny Wildlife Photographer of the Year, kterou pořádá londýnské Muzeum přírodní historie (Natural History Museum)...

Výběr článků

Načítám