Hlavní obsah

Kdosi objednává německému advokátovi až třicet pizz denně

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý případ řeší policisté v německém Dortmundu. Poslední dva a půl týdne musí advokát Guido Grolle odmítat jednoho poslíčka s pizzou za druhým. Nemá tušení, kdo mu sýrové pizzy do kanceláře objednává, na jeho adresu ale bylo objednáno okolo stovky pizz. Kvůli neustálému zvonění rozvážkové služby nemůže advokát pořádně pracovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pizzu prý má moc rád, svěřil se Grolle regionálnímu deníku Ruhr Nachrichten, který na svém serveru o celém prapodivném případu informoval. Ale rád by si italský pokrm dával, jen když chce on a v podstatně delších intervalech.

Na adresu jeho kanceláře už bylo za uplynulé dva týdny odesláno kolem stovky pizz od různých podniků, které dělají rozvážky. Grolle má zahlcený e-mail zprávami, které mu potvrzují objednávku. Občas mu z podniku volají, aby ji potvrdil, jindy vidí už z okna poslíčka mířícího k budově.

První e-maily začínají chodit už ráno. „Je to opravdu otravné, nemůžete pořádně pracovat,“ svěřil se deníku Grolle. Sám nemá tušení, kdo by za objednávkami mohl stát. Odmítá teorii o pomstě nespokojeného klienta. V jeden den prý bylo v rozmezí mezi 9:20 a 9:47 učiněno 15 objednávek. „Nikdo přece neobjednává tak rychle,“ posteskl si advokát.

Není to podvod, ale obtěžování

Nevylučuje však, že by někdo k vytvoření objednávek mohl používat robota, může se jednat i o chybu v doručovacích systémech. Mezitím Grolle přestal používat služební telefon a e-mailovou schránku filtruje. Vyplnil i stížnost na policii, která se případem okamžitě začala zabývat.

Celý případ příslušné orgány vyšetřují jako stalking. Nemůže se jednat o podvod, protože potenciální útočník se nijak neobohacuje a Grollemu, který pizzy odmítá, nevzniká žádná škoda. Jedinou obětí jsou pizzerie, které pizzu připraví zbytečně.

Pokud se potvrdí, že za případem stojí člověk, a nikoliv technická chyba, hrozí zlomyslnému objednavači odnětí svobody až na tři roky. Kdy se policii případ podaří rozřešit, je ale zatím ve hvězdách. Mezitím došlo ke změně jídelníčku – nešťastnému advokátovi přišly objednávky na kariwurst, řeckou kuchyni a suši.

Reklama

Výběr článků

Načítám