Hlavní obsah

Kdo se bál „tmavého” dítěte Meghan? Jeden žhavý kandidát odpadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské deníky po odvysílání rozhovoru Harryho a Meghan hovoří o odpálení bomby. Prohlášení, že se jeden ze členů královské rodiny obával, že dítě Sussexových bude „příliš tmavé“, patří k těm nejtřaskavějším. Oprah Winfreyová však v pondělí show televize CBS uvedla, že tento dotaz nevznesla ani královna, ani její manžel – princ Philip.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nedělní rozhovor prince Harryho a vévodkyně Meghan s Oprah Winfreyovou způsobil rozruch, který předčil i ty nejčernější scénáře Buckinghamského paláce. V okamžiku, kdy Harry s Meghan uvedli, že jeden ze členů královské rodiny vyjádřil obavy o barvu kůže dalšího potomka královské rodiny, řadě diváků i expertů vytanulo na mysli jediné jméno: princ Phillip.

Manžel královny Alžběty, který je momentálně hospitalizován kvůli problémům se srdcem, totiž mimo jiné proslul výroky, které, diplomaticky řečeno, nepatří k těm nejšťastnějším.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

Harry nechce uvést jméno člena, který se ho dotazoval na ještě nenarozeného Archieho. Prozradil nicméně, že se nejednalo ani o královnu, ani o jejího chotě. „Neprozradil mi jeho identitu, chtěl se ale ujistit, abych věděla, a pokud bych měla příležitost, tak abych to i řekla, že to nebyla jeho babička ani dědeček,“ uvedla Oprah Winfreyová v pondělní ranní show televize CBS.

Přitom právě princ Philip by podle svých předchozích vyjádření mohl být tím, který se takto neomaleně dotáže, aniž by tím nutně myslel něco špatného. „Když tu zůstanete moc dlouho, zešikmí se vám oči,“ prohodil například Philip ke skupině britských studentů v Číně v roce 1987.

Královna si oddychla: Srdeční procedura prince Philipa dopadla úspěšně

Evropa

Když se s ním v roce 2003 setkal nigerijský prezident v tradičním lidovém kroji v podobě dlouhé róby, manžel britské královny jen suše prohodil: „Vypadáte, že jste připravený jít do postele!“

Milovník astronautiky pak dokázal uzemnit i třináctiletého chlapce, který při setkání s Jeho Výsostí na Salfordské univerzitě uvedl, že jeho sen je jednou se proletět v raketě. „Ty v ní nikdy nepoletíš, jsi na to příliš tlustý,“ odpověděl mu bez rozpaků princ Philip.

Reklama

Výběr článků

Načítám