Hlavní obsah

Kdo je čistý, dostane rajčetem. V Kolumbii zuřila tomatová bitva

Novinky, tcs

Ospalé městečko Sutamarchán severně od kolumbijské metropole Bogoty není po většinu roku nijak zajímavé. Jednou za rok se sem ale sjedou turisté z blízka i z daleka, aby tu společně s místními mezi sebou svedli lítou řež. Jako munice jim slouží rajčata určená k likvidaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kolumbii se odehrála obrovská rajčatová bitvaVideo: Reuters

 
Článek

Tomatina, jak se tradiční bitva nazývá, se každoročně odehrává na závěr festivalu, kterým místní oslavují konec sklizně. Letos termín bitvy připadl na neděli 2. června a zúčastnily se jí stovky lidí.

Byli oblečeni do bílých triček, aby šlo lépe poznat, kdo už zásah dostal a kdo je, čirou náhodou, ještě rajčetem neposkvrněn.

„Je to válka. Jakmile najdete čistou osobu, ze všech špinavých se stanou přátelé a vrhnou se na ni,“ popsal se smíchem agentuře Reuters jednoduchou strategii brazilský turista Sergio. „Hodně se mi to líbí. Každý se tu přátelí a hází rajčata. Je to skvělý zvyk, v Japonsku tohle nemáme,“ dodal další nadšený turista jménem Ryuya.

Není náhodou, že municí ve slavnostní bitvě jsou právě rajská jablíčka. Zemědělská oblast kolem Sutamarchánu je právě rajčaty proslulá. Je třeba dodat, že rajčata určená k bitvě jsou zbytky ze sklizně, které neprošly kontrolou a nejsou tak určená ke konzumaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám