Hlavní obsah

Kate Winsletová hvězdou muzikálu

LOS ANGELES

Sedmadvacetiletá britská herečka Kate Winsletová, kterou ve Spojených státech proslavila zejména role v oscarovém hitu Jamesa Camerona Titanic, bude hrát spolu s Jamesem Gandolfinim hlavní roli v nově chystaném hollywoodském muzikálu. Informoval zpravodajský server Ananova.

Foto: archiv Českých drah

Na Valašský mikulášský jarmek pojede i parní vlak

Článek

Pravý muzikál plný zpěvů a tance se bude jmenovat Romance And Cigarettes (Romantika a cigarety). Film prý bude divokým, vášnivým a temně komickým vyprávěním o mužské nevěře a nápravě.

Kromě Winsletové a Gandolfiniho (Muž, který nebyl) bude ve filmu, který produkují bratři Coenové (Bratříčku, kde jsi?) a režíruje John Turturro (Barton Fink), hrát i Susan Sarandonová (Thelma a Louisa).

Kate Winsletová se zatím v žádném filmovém muzikálu neobjevila, ale pěvecké nadání už projevila několikrát. Před dvěma lety propůjčila svůj hlas animované verzi Dickensova Vánočního příběhu a také vydala singl k soundtracku filmu What If?.

Winsletová je zatím poslední hvězdou, která se nechala zlákat návratem muzikálu do módy. Tuto vlnu obnovené popularity hudebních filmů odstartoval před dvěma lety režisér Baz Luhrmann svým Moulin Rouge, ve kterém zazářili Nicole Kidmanová a Ewan McGregor. Film byl v loňském roce nominován na několik Oscarů, včetně toho pro nejlepší film. Zatímco vloni porazilo muzikál Moulin Rouge drama Čistá duše, v letošním oscarovém klání už muzikál zvítězil. Ocenění pro nejlepší film roku 2002 získalo Chicago divadelního choreografa a režiséra Roba Marshalla.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Winsletová míří k divadlu

Známá britská filmová herečka Kate Winsletová zvažuje útěk ze světa stříbrného plátna na prkna, jež znamenají svět. Není divu, když je jejím přítelem jeden...

Výběr článků

Načítám