Hlavní obsah

Karel Gott uletěl oslavám narozenin

Právo, Radmila Hrdinová

Před oslavou středečních pětašedesátých narozenin odletěl Karel Gott spolu s přítelkyní Ivanou Macháčkovou na Maltu, kde zůstane až do neděle. Domácí oslavy se zkrátka konat nebudou.

Článek

"Před pěti lety mi František Janeček k šedesátinám uspořádal obrovský gratulační koncert v T-Mobile Aréně. Nic takového jsem nečekal, ale měl jsem z toho nakonec velkou radost. Jenže to se nedá opakovat," řekl Karel Gott Právu.

Přesto oslavám neunikne. Po návratu z Malty odletí ve čtvrtek 22. 7. do New Yorku, kde mu oslavu narozenin chystá mecenáš českých umělců v USA a majitel restaurace Zlatá Praha Jiří "George" Suchánek, který se podílel i na přípravě Gottova vystoupení v Carnegie Hall. Oslava se má konat v neděli 24. 7., tedy deset dní po zítřejším Gottově jubileu. "Nic o tom nevím, průběh oslav bude překvapením," těší se oslavenec.

Gott je legenda

Ať se to někomu líbí nebo ne, Karel Gott je jedinou skutečnou legendou domácí pop music. Na jejím vrcholu se drží už více než čtyřicet let. Jeho diskografie čítá přes dvě stovky titulů, celkový prodej jeho alb se odhaduje na 27 miliónů nosičů, během čtyřicetileté kariéry absolvoval nespočetné množství koncertních vystoupení ve všech evropských zemích (kromě Albánie a Skandinávie), v USA, Kanadě, Číně, Austrálii i Japonsku.

Hostoval ve stovkách televizních show doma i v zahraničí, zpíval v prestižních koncertních sálech, je nositelem 22 Zlatých slavíků a 4 Českých slavíků, 5 zlatých rolniček a 10 cen TýTý, před třinácti lety vstoupil do Síně slávy Akademie populární hudby, na svém kontě má mnoho dalších zahraničních cen (nejen) za prodané desky, je o něj zájem ve filmu, někteří ho chtěli mít i prezidentem, vystavuje své obrazy, píšou se o něm knihy... Nemusel by už dělat vůbec nic. Přesto chystá dvě nová alba a těší se, že posluchače ještě překvapí.

Reklama

Výběr článků

Načítám