Hlavní obsah

Karel Gott: moderování je nová výzva

Právo, Ivan Vilček
BRATISLAVA

Český zpěvák Karel Gott si ve středu v Bratislavě odbyde moderátorskou premiéru. Bude hostitelem galavečera předávání cen Osobnost televizní obrazovky OTO 2005. Jde o obdobu českého TyTý. "Moderování je pro mně nová výzva. Rád dělám výlety do jiných žánrů," řekl Právu Gott těsně po odpolední generální zkoušce.

Článek

Ta dopadla dobře a Gott se zhostil své nové role úspěšně. "Po generálce už mám větší jistotu a už jsem klidnější. Je to ale jiné, než na co jsem byl doposud zvyklý. Není to koncert, kde si můžu spontánně mezi písněmi vyprávět. Tady to musí všechno přesně klapat. Navíc je to přímý přenos a to je pro mě dost velké riziko," konstatoval Gott.

Zpěvák bude uvádět jednotlivé kategorie a hosty večera. "Nejdůležitější je, abych nespletl jména," přiznal. K moderování dostal podklady od pořadatelů, ale snažil se do textu vsunout také své věty. Zdůraznil, že na pódiu nebude mít s sebou žádný tahák a všechno se učil zpaměti. Přiznal, že má špatné zkušenosti s taháky, protože když se na ně spolehne a pak v nich nenajde správné místo, je zle.

Gott řekl, že moderování nebyl jeho nápad. "Bylo mi to nabídnuto. Já nechodím s takovými nápady," konstatoval s úsměvem. Největší obavy měl Gott z toho, že se v přímém přenosu může stát něco nepředvídatelného.

V úvodu Gott zazpívá písničku Cestu znám jen já na melodii večerníčku Křemílek a Vochomůrka. "Tu jsem nazpíval před třiceti lety a k tomuto televiznímu večeru se hodí, protože je vzpomínkou na úspěšné večerníčky," dodal.

Na otázku, zda po úspěšné moderátorské premiére přijme podobnou nabídku někdy také v Česku Gott řekl: "Budu rád, když to budu mít úspěšně za sebou".

Reklama

Související témata:

Související články

Gott bude uvádět slovenskou obdobu cen Týtý

Zpěvák Karel Gott (66) se ve středu na Slovesnku představí v pro něj zcela nové roli. Na slovesnké veřejnosprávní STV bude moderovat galavečer spojený...

Výběr článků

Načítám