Hlavní obsah

Kandidát Arnie se musí vypořádat s divokou minulostí

– LOS ANGELES

Divoká minulost Arnolda Schwarzenegerra je s blížící se volbou guvernéra Kalifornie žhavým tématem. Arnie jako vážný kandidát s 45 % hlasů však své voliče rovnou varoval, že nikdy nežil s cílem stát se politikem. Jeho rozhovor z roku 1977 pro pánský časopis Oui, jenž nyní připomněl server thesmokingguts.com, by ale mohl Arnieho voliče šokovat.

Foto: Petr Novák

Jan Šimonek, Jan Juřena, Karel Herčík, Jiří Filip a Luděk Beneš na křtu sborníku Boleslavica ’12.

Článek

rozhovoru pro Oui Schwarzenegger přiznal kouření marihuany a účast na orgiích a dalších sexuálních dobrodružstvích. Liberální Kaliforňané nemusejí být prohlášeními Arnieho z doby, kdy se aktivně věnoval kulturistice, moc překvapeni. Jak ale kandidát na guvernéra vysvětlí své někdejší počínání miliónům konzervativních republikánů, jejichž přízeň potřebuje k poražení svých demokratických rivalů?

Arnold hříšník

V pětistránkovém interview se Schwarzenegger před třiceti lety přiznal, že po příchodu do Spojených států byli jeho přáteli především striptéři a prostitutky. S nimi kouřil marihuanu a hašiš, braní tvrdých drog však odmítl.

Televizní stanice ABC tvrdí, že Schwarzenegger se těší přízni 45 procent voličů, zatímco jeho největší soupeř, nynější viceguvernér a jediný vážný kandidát demokratů Cruz Bustamante, může počítat s podporou jen 29 procent voličů. Síly republikánů však zatím tříští velký počet kandidátů.

Arnold politik

Sám herec se označuje za umírněného republikána. Občas se zdá, že to prostě hraje na obě strany. Arnie například podporuje určitou formu registrovaného partnerství homosexuálů, ale rozhodně ne manželství, neboť podle jeho slov "manželství by mělo být mezi mužem a ženou".

Kandidát na guvernéra by také rád zavedl určitá pravidla upravující vlastnění zbraní, zároveň však uznává, že americká ústava dává občanům právo mít zbraň.

Ve středu oznámil, že podporuje právo žen na potrat, vzápětí ale vypočítal několik omezení. Jedním z nich je požadavek, aby u dospívajících dívek byli o podstoupení interrupce předem informováni rodiče.

Anketa

Zohledňujete při výběru volebních kandidátů také jejich chování z dob, kdy byli mladí?
ano, člověk se musí chovat slušně celý život
24,8 %
ne, hříchy mládí lze prominout
75,2 %
Celkem hlasovalo 222 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám