Hlavní obsah

Kanaďan hloubí sklep pomocí miniaturních bagříků. Už devět let

Novinky, Markéta Klánská
Regina

Dlouhé zimní večery inspirují lidi k nejrůznějším aktivitám. Třiačtyřicetiletý Kanaďan z provincie Saskatchewan, kde bývají zimy dlouhé a mrazivé, například začal hloubit sklep. Tato těžká práce je pro něj ale doslova hračka. Stavební práce totiž přenechal speciálnímu vybavení, dálkově ovládaným miniaturním bagrům, rypadlům a nakladačům. Už devět let tak má o zábavu postaráno.

BEZ KOMENTÁŘE: Kanaďan už devět let hloubí sklep pomocí dětských bagříků na dálkové ovládání

 
Článek

Joe Murray je přes den zaměstnaný chovem dobytka, ve volném čase ale utíká ke svému koníčku. Bere do ruky dálkové ovládání a diriguje miniaturní vozový park, který za uplynulých devět let výrazně rozšířil a zmodernizoval.

Vytvořil si i speciální rampu na vykopanou zeminu a nasměroval ji skrz sklepní okno na dvorek své farmy. Hromada hlíny ze sklepní místnosti ale vedle okna roste velmi pomalu. Malé bagry totiž ročně odhází pouze tři krychlové metry zeminy, což je obvyklá kapacita bagrovací lžíce běžného kloubového nakladače.

BEZ KOMENTÁŘE: Bagříky vydolují ročně jen tři krychlové metry zeminy, což je obvyklá kapacita běžné bagrovací lopaty

Murray však nikam nespěchá a užívá si svou "dětskou" zábavu.

„Je to můj koníček, můj únik od každodenní reality, nic víc,“ uvedl pro deník Herald Sun hravý Kanaďan, který práci svých strojů navíc natáčí na kameru. Na internet už nahrál 150 videí, které dokumentují jednotlivé pokroky při hloubení.

Na sklep naváže další projekt

Je vidět, jak se Murray s jistotou blíží k cíli. Podle jeho slov by měla být sklepní místnost brzy hotová. Miniaturní strojový park se poté přesune do stodoly. Nebude tam ovšem ležet ladem. Murray už totiž v hlavě střádá další stavební plány.

„Těším se na to, že povrch ve stodole je mnohem větší a rovnější, takže se tu uplatní i větší a silnější dálkově ovládané stroje. Možná tam vykopu jezírko a nějaké říční kanály pro remorkéry a nákladní říční čluny. Uvidíme,“ prozradil na závěr Murray.

Reklama

Výběr článků

Načítám