Hlavní obsah

Kamera zachytila pád jasného meteoru

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Policejní kamery ve služebních vozech obvykle zachycují zločiny, policejní honičky, apod. Kamera v autě náčelníka policie z jednoho amerického městečka však v tomto týdnu zachytila něco zcela jiného. V záběru jí prolétl jasně zářící objekt, ze kterého se nakonec vyklubal meteor.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní kamera v autě zachytila padající meteor

 
Článek

Troy Hess, šéf policie z texaského Little River-Academy nedaleko Austinu, ve středu večer zrovna zastavil řidiče, aby ho upozornil na rozbité zadní světlo. Když v tom najednou oblohou nad ním přelétl zářící objekt. Dokazuje to i desetivteřinový záběr z policejní kamery v jeho voze.

„Myslel jsem, že je to padající hvězda. Objekt se neustále zvětšoval a letěl dál. Pak byl najednou jasnější a jasnější, až změnil barvy a zmizel,“ řekl televizi FOX 7 Hess.

Meteor rozžhavil i tísňovou linku

Hess nebyl jediný, koho objekt na obloze překvapil. Někteří obyvatelé malého a klidného městečka Little River-Academy dokonce volali na tísňovou linku.

„Někteří lidé se ozývali v domnění, že viděli hořící letadlo, popřípadě nějaký neidentifikovatelný létající objekt,“ dodal Hess.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) později podle deníku The Daily Telegraph uvedl, že šlo o meteor, který přelétl nad Texasem a částmi Oklahomy a Kansasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám