Hlavní obsah

Kam jezdí na dovolenou slovenští politici?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Čas na dovolenou si po náročném předvolebním boji a povolebních jednáních postupně začínají nacházet i slovenští politici. Zatímco premiér Robert Fico a jeho koaliční partner Vladimír Mečiar své plány na dovolenou prozradit nechtějí, třetí člen vládní trojice Ján Slota už stihl vyměnit slovenské deštivé počasí za teplo Jadranu.

Článek

Na jachtě v Chorvatsku tráví šéf Slovenské národní strany dovolenou téměř každý rok. Klidu si užívá i ministr financí Ján Počiatek, který před pobytem u moře dal nakonec přednost rodnému Slovensku. Po hektických týdnech na politické scéně čerpá nové síly na dovolené i předseda Křesťanskodemokratického hnutí Pavol Hrušovský. Ten bude až do konce srpna trávit čas na Oravě.

Do zahraničí v úterý večer odletěl šéf slovenské diplomacie Ján Kubiš, který výběrem cíle cesty pověřil svou manželku. "Chtěl bych si lehnout na pláž a týden na nic nemyslet," řekl Kubiš.

Tento týden se k moři vydá i bývalý premiér Mikuláš Dzurinda. Zda si dovolenou dopřeje i nový předseda vlády Fico a někdejší premiér Mečiar, zatím není jisté. Šéf Strany maďarské koalice Béla Bugár už má naopak po dovolené - ze Slovinska se vrátil před týdnem.

Reklama

Výběr článků

Načítám