Hlavní obsah

Kalifornskou pláž během shutdownu obsadili rypouši. Nebylo nikoho, kdo by je odehnal

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absence státem placených zaměstnanců se projevila i v sousedství národního parku v severní Kalifornii. Kolem stovky rypoušů prorazilo zábrany a obsadilo populární turistickou pláž. Využili toho, že na místě nebyli zaměstnanci parku, kteří obvykle na pláži hlídkují a zahánějí je plachtami.

Foto: Profimedia.cz

Rypouš sloní (ilustrační foto)

Článek

V parku Point Reyes National Seashore severně od San Franciska žije kolonie zhruba 1500 rypoušů sloních. Většina z nich využívá jiné pláže, která je oddělena třicetimetrovými útesy a rypouše chrání před zvědavými pohledy návštěvníků, uvedl pro list San Francisco Chronicle mluvčí parku John Dell´Osso.

Nedávné bouřky znamenaly zvýšení hladiny vody a vyhnaly část kolonie z jejich obvyklého místa. Rypouši se následně přesídlili na nejbližší vhodnou pláž. „Někdy pak musíte vzít plachty a třást s nimi. To pak rypouše odradí a vydají se jiným směrem,“ uvedl Dell´Osso.

Foto: Point Reyes National Seashore, Reuters

Rypouši na kalifornské pláži, kterou si zabrali pro sebe.

Jenže během shutdownu nebyl na pláži nikdo, kdo by rypouše včas odehnal. Postupně se na oblíbeném turistickém místě uvelebilo na 60 rypoušů se zhruba 35 mláďaty. Někteří z nich si dokonce našli oblíbené místo pod piknikovým stolem nedaleko kavárny.

O tom, že rypouši pláž zabrali pro sebe, se zaměstnanci dozvěděli, když v neděli pláž přišli opět otevřít pro veřejnost. Vzápětí ji opět zavřeli. Vyhánět rypouše park neplánuje, řada z nich se totiž stará o mláďata. Místo toho park zvažuje, že bude poskytovat turistům prohlídky s průvodcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám