Hlavní obsah

Jolie a Pitt šokovali, za fotky dvojčat si řekli 162 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dokonce i ty nejzocelenější a nejotrlejší pozorovatele celebrit zaskočila zpráva, že herecká dvojice Angelina Jolieová a Brad Pitt údajně prodala výsadní práva na první snímky svých novorozených dvojčat jistému americkému magazínu za 11 miliónů dolarů, tedy asi 162 miliónů korun.

Článek

Přestože "Brangelina", jak páru přezdívají média, patří k nejproslulejším párům na světě, podle expertů je téměř nemožné, aby časopis prostřednictvím zvýšeného prodeje a reklamy vydělal vynaložené peníze zpět. Tím, že se zmíněnému magazínu dostalo této výsady, stoupla jeho prestiž, dodávají zasvěcenci. Zasadil také ránu svým rivalům v ambiciózním a soutěživém světě informování o celebritách.

"Byl by to světový rekord, je to naprosto neuvěřitelná suma," říká podle agentury Reuters Darryn Lyons, stojící v čele londýnské fotografické agentury Big Pictures, která se zaměřuje na slavné osobnosti.

Abe Peck, někdejší dlouholetý pracovník přední americké školy pro novináře Medill School of Journalism označil údajnou dohodu o snímcích novorozenců za "hraničící s neuvěřitelným". Vysoké náklady by podle něj mohly být vykompenzovány například prodejem druhotných práv mimo americký trh či ziskem z vlastnictví snímků pro následné historky citující "přátele" a "zdroje".

Opatření proti paparazziům

Lyons zastává názor, že exkluzivní dohoda místo toho, aby utlumila elán paparazziů ve Francii, pasoucích po neautorizovaných fotografiích, je naopak může ještě více povzbudit. "Stojí-li oficiální snímky řekněme 15 miliónů dolarů, paparazziové by podle mě mohli na otevřeném trhu shrábnout pět až deset miliónů dolarů. Vím o týmech, které v současnosti působí ve Francii, a další přilétají," řekl.

Jolieová porodila v nemocnici Lenval v jihofrancouzském Nice v sobotu dvojčata - chlapce a holčičku. Jako první přinesl tuto informaci místní list Nice Matin, který také napsal o prodeji práv na první fotografie dvojčátek za milióny dolarů; částku prý dvojice hodlá věnovat na charitu. Dvojčata Knox Léon a Vivienne Marcheline se narodila císařským řezem. Sólokapra se prý rozhodl dát deníku Nice Matin Pitt, který si přál, aby jako první byla informována místní média.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám