Hlavní obsah

Jitka Čvančarová odnesla natáčení milostné scény nachlazením

– Praha

Herečka Jitka Čvančarová (31) v dramatickém příběhu Sněžná noc podle scénáře Vladimíra Körnera ztvárnila osudovou ženu Karolu. A podle jejích slov absolvovala nejnáročnější milostnou roli svého života, kterou odnesla rýmou a nachlazením.

Článek

"Scénář je strhujícím příběhem o lásce, vášni i oddanosti. A k tomu jsem měla úžasnou hereckou partu. Mého manžela, který přišel o nohy, hraje Jan Zadražil, milence Michal Dlouhý a pastora, který mě také miluje, zase Vladimír Dlouhý. A to všechno v režii Milana Cieslara," říká sexy tmavovláska Korzu nadšeně. Ale zároveň přiznává, že natáčení bylo velmi obtížné.

"Odehrává se to v zapadlé vesnici v zimě v době před začátkem první světové války. Především jsem zažila strašnou zimu. Několikrát jsem měla rýmu, byla jsem nachlazená. Ale nejhorší a nejnáročnější byla milostná scéna s Michalem Dlouhým v seně. Oba jsme tam byli nazí a v tom seně byl strašlivý chlad. Samozřejmě jsme se vzájemně nezahřáli, i když na plátně to vypadá, že ano."

Jedna z nejkrásnějších českých hereček současnosti navíc při natáčení musela jezdit na koni a dokonce v dámském sedle. "Ten kůň by mi nevadil ani ve sněhu. Jsem zvyklá jezdit na koni, ale ne v dámském sedle. Je to strašné! A ještě jsem k tomu měla dlouhé šaty. Také jsem jednou z koně spadla, ale dobře to dopadlo. Když jsem ten film viděla na promítání, bylo mi ještě chladno a zdálo se mi, že mám obličej ztuhlý jako pant," podotkla Jitka.

Teď začíná natáčet novou dramatickou roli v polském filmu: "Zatím nesmím nic prozrazovat, když mě viděli na projekci Sněžné noci, tak mě angažovali."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám