Hlavní obsah

Jiří Pomeje: čarodějnice mi předpověděla krach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejdřív to byl úspěšný herec, potom známý filmový producent, vloni však zkrachoval. Dokonce se v tisku objevily zprávy o exekuci jeho majetku. Příběh Jiřího Pomeje, jehož manželkou je krásná herečka Míša Kuklová, vypráví o tom, že i úspěšný podnikatel může padnout až na dno. Po natočení filmu Andělské oči se Pomeje dostal do finančních potíží. Film totiž diváky nezaujal a Pomeje na něm prodělal velké peníze. Jeho životní pád mu prý předpověděla čarodějnice.

Článek

"Jednou před lety u kašny v Českých Budějovicích mi jedna dáma, která se zabývala výkladem budoucnosti, hádala z ruky budoucnost. A řekla, že ve čtyřicítce se můj život přeruší a já spadnu na jeho úplné dno," říká producent.

 "Ale že za rok, od své jednačtyřicítky, se z toho začnu hrabat, odrazím se ode dna a nakonec se dožiji třiaosmdesáti let. A zatím to vychází," dodává Pomeje. Třináctého prosince slavil jedenačtyřicátiny. "Můj život se náhle začal proměňovat k lepšímu," konstatoval Pomeje.

Kameňák měl úspěch

V ten den také moderoval křest knižní podoby filmových komedií Kameňák 1, 2 a 3. Ty vznikly v jeho produkci a před časem mu přinesly i finanční úspěch. "Na dně se člověk ocitne velmi rychle. Najednou jsem měl samé dluhy a nové peníze nikde na obzoru. Vzpomněl jsem si na tu čarodějnici, která mi všechno předpověděla. Osudu jsem se ale vzepřel a začal jsem hledat řešení," prohlásil Pomeje.

Nová peněženka přináší štěstí

"Ještě jsem se z dluhů nevyhrabal, ale najednou to vypadá slibně. Na své narozeniny jsem začal používat novou peněženku od sestry. A od své Míši, která mě kvůli krachu neopustila, jsem dostal pro příští rok nový kalendář, abych si do něj zapisoval svoje pracovní aktivity. Opravdu se mi náhle objevila řada slibných nabídek, jak pokud jde o herectví, tak o producentskou činnost. Nechci ty projekty prozrazovat, jsem pověrčivý a nerad bych to zakřikl, ale cítím změnu. Dluhy splácím a splatím, protože mám před sebou práci. Prostě jsem se odrazil ode dna," dodal donedávna zdrcený, dnes už zase optimisticky naladěný herec a producent.

Reklama

Související témata:

Související články

Pomeje vyzval Baldýnského na pěstní souboj

Producent Jiří Pomeje hrubě zaútočil na fotomontáže novináře Tomáše Baldýnského, jehož populární seriál Baldachýn pravidelně vychází na zpravodajském serveru...

Troška a Pomeje se líbí i Putinovi

Zatímco řada filmařů se s blížícím vstupem do Evropské unie poohlíží po kontraktech západním směrem, úspěšná režisérsko-producentská dvojice Zdeněk Troška...

Michaelu Kuklovou mateřství zatím nečeká

Šestatřicetiletá herečka Michaela Kuklová přiznala, že na mateřskou roli zatím nepomýšlí. Podle jejích slov to ale není otázka pracovního vytížení,...

Výběr článků

Načítám