Hlavní obsah

Jihoafričanka obvinila psa z rasismu. Pokousal jí dceru

Johannesburg

Pam Nkosiová je přesvědčena, že bulteriér, který kousl její dceru do kolena, jednal z rasistického přesvědčení. Na sedmiletou dívku podle ní zaútočil jen proto, že je tmavé pleti. Bílé dítě by zřejmě minul, a tudíž si zaslouží obvinění z rasistického útoku. K přesvědčení došla žena z Jihoafrické republiky tak, že si její dcera hrála na hřišti v Johannesburgu i s bělochy, ale pes si vybral zrovna ji.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Dívenku pokousal bulteriér. Ilustrační foto

Článek

„Myslím, že ten pes je rasista. To, jakým způsobem se choval, ukazuje, že není přátelský ke všem rasám,“ uvedla Nkosiová pro jihoafrický portál Sowetan News.

Majitel psa Sean Norman se podle Nkosiové nepřišel na její dceru podívat a ani nepřispěl na účty za léčbu. Žena po něm chtěla doklad o vakcinaci psa, ale neuspěla. „Majitel psa byl nemožný, obrátili jsme se proto na policii. Zjistili jsme, že nedodržoval termíny očkování, čímž vystavil mojí dceru riziku,“ dodala Nkosiová.

Norman napřed odmítal přiznat, že za kousnutí může jeho pes. Sváděl to na jiné zvíře a nakonec tvrdil, že holčička na koleno jen upadla. Lékař, který dívenku ošetřoval, ale potvrdil, že byla opravdu pokousána.

Případ vyšetřuje policie

Policejní oddělení johannesburgského předměstí Honeydew potvrdilo, že případ vyšetřuje. „Vyšetřující policista momentálně sbírá svědectví všech zúčastněných. Ta budou poté předána soudu, který rozhodne o dalším vývoji,“ řekla mluvčí policejního oddělení Karen Jacobsová.

Inspektorka jihoafrické Společnosti pro prevenci krutého zacházení se zvířaty Tarryn Smithová odmítla spekulovat o tom, zda by pes mohl být rasista. „Všechna domácí zvířata se chovají různě s ohledem na to, jak jsou vychovávána,“ uvedla Smithová z Johannesburgu.

Reklama

Výběr článků

Načítám