Hlavní obsah

Jeptišky vypátraly zloděje obrazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

O vynikajících kriminalistických schopnostech dvou berlínských jeptišek informoval v pondělí deník Berliner Morgenpost. Řádové sestry Georgia a Isabelle z Františkánské nemocnice se nesmířily s tím, že jim neznámý zloděj ukradl v sobotu z nemocniční kaple obraz Panny Marie, a na vlastní pěst se pustily do pátrání.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

V neděli vyrazily obě kurážné jeptišky na městské bleší trhy a na jednom z nich skutečně pohřešovaný obraz našly.

Počínaly si navíc jako zkušení detektivové. Vydávaly se za zájemkyně o koupi a přitom se jim ještě podařilo nenápadně přivolat policii.

Menší lež

Trošku zahanbeně přiznaly, že se v zájmu dobré věci dopustily i malé lži. Když prodavač vyslovil cenu 500 eur, řekly mu, že musejí zatelefonovat představené a zeptat se, zda řád tolik peněz uvolní. Místo toho zavolaly na policii.

"Jsme hrozně šťastné, že máme obraz zpátky, protože má pro nás velkou duchovní cenu. Denně před ním například pokleká mnoho prosebníků," řekla sestra Georgia.

Reklama

Související články

Opilá jeptiška šoférovala traktor

Polská jeptiška, která si trochu přihnula, usedla v alkoholovém opojení za volant traktoru. Postava v obleku řádové setry a navíc značně opilé vypadala...

Výběr článků

Načítám