Hlavní obsah

Jeptišky misionářky otěhotněly. Církev zjišťuje, jak k tomu došlo

Novinky, tcs

Katolická církev řeší další z řady skandálů. Dvě z jeptišek náležejících k nejmenovaným řeholním řádům na Sicílii se vrátily ze svých misijních cest těhotné. Církev nyní vyšetřuje, jak k tomu došlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ těhotných žen, které složily slib cudnosti, způsobil mezi klérem pozdvižení. Jak uvedla italská agentura ANSA, obě ženy pocházely z Afriky a do svých zemí se vrátily, aby tam provozovaly misijní činnost.

Jedna z jeptišek, 34letá žena, zjistila, že je těhotná až při vyšetření v nemocnici, kam si přišla stěžovat na bolesti břicha. Druhá z žen má být podle britského deníku The Sun matka představená, která působí v instituci pomáhající seniorům.

Život v mlčení, modlitbách a práci

Styl

„Bylo spuštěno vyšetřování. Obě porušily přísná pravidla celibátu, ale blaho jejich dětí je přednější,“ uvedl deníku Sun jeho vatikánský zdroj. Obě jeptišky mohou nyní zbaveny svých slibů opustit své řády, aby se mohly o své děti starat. Matka představená už údajně odcestovala zpět na Madagaskar, odkud pochází.

Probíhající církevní vyšetřování má za úkol mimo jiné zjistit, zda došlo k početí dobrovolně. Letos v lednu papež František přiznal, že v řadách církve údajně dochází k případům zneužívání a znásilňování jeptišek kněžími.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám