Hlavní obsah

Jednovaječné sestry pomohly na svět dalším jednovaječným dvojčatům

Novinky, mšv

Úsměvnou situaci zažila Američanka Rebecca Williamsová z Georgie. Když totiž odjela rodit do nemocnice, asistovaly jí při tom dvě zdravotní sestry, které jsou zároveň jednovaječnými dvojčaty. A náhoda tomu chtěla, že společně přivedly na svět další jednovaječná dvojčata, napsal server Huffpost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přestože spolu obě sestry při práci nepřijdou vždy do styku, svedl je dohromady fakt, že Williamsová měla rodit císařským řezem. Tara Drinkardová je porodní asistentkou, zatímco její dvojče Toni Howardová pracuje na oddělení intenzivní péče pro novorozence. „Hádejte co! Musím vám něco prozradit. Já a moje sestra, která je mým dvojčetem, vás odrodíme,“ řekla Drinkardová nastávající matce Williamsové krátce předtím, než se šlo na věc.

„Při každém císařském řezu musí být kromě porodní asistentky přítomna i sestra z oddělení intenzivní péče pro novorozence, protože císařské řezy jsou riskantnější než klasický porod,“ doplnila Howardová. „Byla jsem nadšená, že jsem mohla pracovat se svou sestrou. Ale vůbec mi v tu chvíli nedošlo, že jsme dvojčata a vlastně jsme pomohly na svět dalším dvojčatům,“ řekla.

Aby těch náhod nebylo málo, Drinkardová i Howardová se obě narodily v nemocnici, ve které nyní pracují, v Piedmont Athens Regional Medical Center v amerických Athénách. Zdravotní zařízení na svých facebookových stránkách uvedlo, že šlo o první situaci, kdy se o porod postaraly dvě identické sestřičky.

Stoletá dvojčata prozradila recept na dlouhověkost

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám