Hlavní obsah

Jednoduchá optická iluze překvapí nepozorné oko nečekaným zvratem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S různými trojrozměrnými optickými iluzemi se v poslední době roztrhl pytel, a tak umělec s pseudonymem Djanii přišel s vylepšením, při němž se původně plochý objekt na papíře změní v reálný. Nepozorný divák může triku na chvíli uvěřit, ale ti se zkušeným okem si všimnou drobných chyb v provedení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdánlivě jednoduchá optická iluze překvapí nečekaným zvratem

 
Článek

Kostky domina, sklenice vody a zápalky se svíčkou, to jsou předměty, které jsou na videu napřed vidět jako ploché, a po nastavení do správného úhlu pro změnu jako trojrozměrné. V tuto chvíli vše vypadá jako běžná optická iluze. Najednou se ovšem objeví prst a kostky shodí nebo do sklenice spadne kulička.

Video vzbudilo velký ohlas, na první pohled je totiž velmi uvěřitelné a mnoho lidí se na něj nechalo nachytat. Při pozorném sledování je však možné všimnout si změny ve světle, která se objeví těsně před proměnou na reálný objekt.

Podobnými triky se často zabývá známý tvůrce optických iluzí známý jako Brusspup. Ten sice zatím zůstal pouze u principu anamorfózy, i tak se ale jedná o náročnou práci. Vytvořit předměty tak, aby z určitého úhlu vypadaly jako trojrozměrné, totiž není jednoduché. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Díky optické iluzi vypadají ploché předměty trojrozměrně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám