Hlavní obsah

Jedenáctiletá dívka přišla na projednávání zákona o zbraních s nabitou puškou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během projednávání nového zákona o nošení zbraní v americkém státě Idaho měl zákonodárný výbor jednoho nečekaného hosta. Jedenáctiletá Baily Nielsenová přišla v doprovodu svého dědečka a na zádech si přinesla nabitou samonabíjecí pušku AR-15.

Foto: Profimedia.cz

Samonabíjecí AR-15 (ilustrační foto)

Článek

Dědeček se svou vnučkou přišli podpořit projednávání zákona, který by v Idahu umožnil návštěvníkům z jiného státu, kteří legálně drží zbraň, nosit svou zbraň i v Idahu. Informoval o tom deník Daily Mail.

Dívka po celou dobu návštěvy mlčela, zbraň měla přehozenou přes rameno. Mluvil za ní její dědeček Charles Nielsen. „Lidé žijí ve strachu, vyděšení z něčeho, čemu nerozumí. Vnučka střílí od svých pěti. Svého prvního jelena dostala touhle puškou v devíti. Zbraň nosí zodpovědně, ví, kdy nedávat prst na spoušť,“ uvedl Charles.

Podle Charlese je jeho vnučka ukázkovým případem někoho, kdo dokáže zodpovědně pečovat o zbraň a právo nosit schovanou zbraň na veřejnosti by měli mít i návštěvníci státu Idaho. Zákon navrhla republikánka Christy Zitová a ve výboru byl navzdory třem hlasům demokratických politiků doporučen ke schválení.

Koupili dárek pro dítě, místo hračky byla v obalu poloautomatická puška

Koktejl

Samonabíjecí puška AR-15 je často označována za zbraň masových vrahů, to je však dáno tím, že se jedná o nejrozšířenější a nejoblíbenější pušku v USA. Jedná se o zbraň, jejíž plně automatickou verzi používá armáda pod označením M16 a M4. Zatímco prodej automatické zbraně je zakázán, její samonabíjecí varianta AR-15 je dostupná, byť musí zákazník projít kontrolou. Legálně jí v USA bylo prodáno přes 12 milionů kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám