Hlavní obsah

Japonské knedlíky v pánvi kvílely jako živé

Konjaku je v japonské kuchyni oblíbenou pochoutkou a všeobecně je považována za zdravější náhražku těstovin. Při jejich přípravě se ale můžete dočkat překvapení stejně jako tento japonský kuchař, který z konjaku připravoval japonské knedlíky Tama-konjaku.

Japonské knedlíky v pánvi kvílely jako živé

Video, na kterém kusy rostliny vydávají nepříjemné ječící zvuky, které si nezadají s ozvučením temných hororových filmů, sdílel japonský uživatel na Twitteru 25. února. Od té doby ho zhlédlo přes jeden a půl miliónu lidí a jejich počet stále roste.

Konjaku, v angličtině známé pod názvem konjac, je hlíza rostliny s názvem zmijovec indický (amorphophallus konjac). Jí se zejména v severovýchodní a jihovýchodní Asii. Konjaku samotné má poměrně bezvýraznou chuť, je ale bohaté na vlákniny a tedy dobré na zažívání.

Hlíza zmijovce indického

Foto: Profimedia.cz

Díky své univerzálnosti ho lze připravovat a dochucovat mnoha různými způsoby a poslední dobou získává na velké oblibě i v Evropě.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků