Hlavní obsah

Japonka peče chléb, jaký jste ještě neviděli

Pšeničný, žitný, celozrnný, bezlepkový - zkrátka v současné době je na trhu velký výběr chlebů. Bochníky, jaké vyrábí japonská pekařka, jste ale s největší pravděpodobností dosud neviděli. Její chleby po rozkrojení totiž připomínají spíš umělecká díla.

Japonka peče chléb, jaký jste ještě neviděli

Tokijská pekařka a zároveň lektorka pečení jménem Ran používá pro pečení vzorovaných bochníků různobarevné těsto, uvedla agentura Reuters. Na jednotlivých krajících se pak objevují obrazce nejrůznějšího ovoce jako je třeba citrón nebo kiwi, pohádkových postaviček, květin nebo zvířecích vzorů. A to vždy v celém pecnu.

Inspirací jí přitom byly rolky Kazari Maki Sushi. Tento originální chléb peče jen pro svou rodinu a přátele. Ve velkém ho vyrábět nechce, a to i přesto, že se jí ozývají zájemci z celého světa. Raději by chtěla vést kurzy, ve kterých účastníky svému umění naučí.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků