Hlavní obsah

Japonec si rok odplivával u stánku a přál obsluze smrt. Hrozí mu za to vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nespokojeným zákazníkem to není nikdy snadné. Poučili se o tom v Japonsku v jednom pouličním stánku. Naštvaný muž si tam chodil téměř rok pravidelně pohoršeně odplivnout s přáním smrti obsluze kiosku. Za to mu teď hrozí 30 dní za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pouliční krámek ve čtvrti Suminoe-ku v japonské Ósace se ocitl v nelibosti zhruba šedesátiletého zákazníka na podzim roku 2019.

Zákazník se dostal do sporu s majitelem obchodu kvůli uplatnění věrnostní karty z nákupního centra, do kterého stánek spadá. Není však zřejmě, čeho přesně se jejich spor týkal.

Plivání na zem je v Japonsku přestupkem

Obsluha krámku se rozhodla raději zákazníka ignorovat a nikam ho nenahlásila. To se ale změnilo ve chvíli, kdy Japonsko naplno zasáhla pandemie. Majitel stánku zašel s problémem loni v říjnu na policii a vysvětlil strážcům zákona svou situaci.

„Bylo to nehygienické. A také mimořádně stresující dohadovat se s ním, ať to nedělá, obzvlášť v období covidu,“ vysvětloval majitel pro místní média důvody, proč nakonec muže udal.

Zákazník si stěžoval na kvalitu vietnamského auta, automobilka ho za to nahlásila policii

AutoMoto

Policie se případu ujala, v květnu bylo plivajícímu nespokojenému zákazníkovi sděleno obvinění.

Hrozí mu pokuta od jednoho do deseti tisíc jenů (zhruba 200 až dva tisíce korun). Kromě finančního postihu může výtržník skončit i na třicet dní ve vazbě. Což by ho mohlo od dalšího plivání odradit.

Plivání na veřejnosti je totiž v Japonsku považováno za podobný přestupek, jakým je u nás například močení na veřejnosti či obnažování se.

Reklama

Výběr článků

Načítám