Hlavní obsah

Jan Saudek: Jsem na dně, chci se oženit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontroverzní fotograf Jan Saudek (73) si stěžuje, že je finančně na dně. Své přítelkyni Pavlíně Hodkové (28) ani nemohl za narození dcery Anny Marie (24. 2.) koupit žádný dárek. Nezbude mu prý nic jiného, než partnerku požádat o ruku. Skromná svatba by se měla konat v létě a nevěsta by měla mít v rukou velkou kytici lučních květů.

Článek

"Ona mě poznala ještě jako velmi bohatého muže, tehdy jsem jí koupil i nové auto. Jestli se mnou zůstane, i když mám teď hluboko do kapsy, záleží na ní. Měl bych se už ale konečně rozhoupat," odůvodnil Jan Saudek své rozhodnutí oženit se.

Nepřehlédnutelný umělec, jehož díla zdobí mnoho galerií, viní svoji expartnerku Sáru a syna Samuela, že ho doslova oškubali. "Je naprosto úděsné, když padesátiletý syn obere svého otce," řekl s trpkostí v hlase.

Saudek před časem usiloval, aby byla zrušena licenční smlouva, podle které s jeho uměleckými díly může nakládat společnost, jež je plně ve vlastnictví Sáry a Samuela. Soud ale prohrál. A jak sám tvrdí, je z něj na stará kolena chuďas. "Byl jsem boháč plných třicet pět let. Milionář už ze mě znovu nebude. S tím se musím smířit, to už nemohu stihnout."

Žije z prodeje obrazů

Smůlu má prý i v tom, že pobírání mateřských dávek mu snížili na polovinu. To se mu nelíbilo, a tak peníze přenechal Pavlíně.

"Na mateřské už nejsem. Fotografuji jen do šuplíku, ale budu dělat nový kalendář pro Duklu. Hlavně jsem se vrhl na malování. Mé obrazy se dobře prodávají a z nich teď žiju. Taky moderuji na Televizi Barrandov. Chtěli mě sice vyhodit, ale nakonec mi prodloužili smlouvu. Měl bych asi požádat, aby mi i přidali," řekl s nadsázkou umělec, který ale na druhou stranu nedovede šetřit a každý večer si štědře dopřává kvalitní whisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám