Hlavní obsah

Jakub Smolík si nechá vysvětit cukrárnu

PRAHA

Populární zpěvák Jakub Smolík, jehož mnohá alba byla zlatá, nemá v oblibě ani večírky ani reality show. Zato se s nadšením pustil do objevování tajů dvou zdánlivě nesouvisejících oborů: stavebnictví a cukrářství.

Článek

"Mám se svou přítelkyní ve Stříbrné Skalici cukrárnu, která se jmenuje Kousek z nebe. Teď jsme ji na chvilku zavřeli, abychom ji ještě zkrášlili a budeme ji otevírat na prvního máje. A nebude to jen tak nějaké běžné zahájení. Na ně totiž přijde můj přítel Jirka Weit, který je kněz, a ten nám cukrárnu vysvětí, aby se její návštěvníci při našich dortících a kávě ocitli opravdu v Kousku nebe. Tu cukrárnu vede moje přítelkyně, ale i já se cítím jako cukrář. A navíc i jako stavitel. Přestavuji totiž starý baráček kousek od Prahy u Sázavy, abych mohl se svou láskou samostatně bydlet. Takže se také učím stavebnictví, sháním materiály, řemeslníky, řeším čističku odpadních vod, zkrátka je ze mne kromě cukráře také stavitel," svěřil se Smolík.

Vyprodaná Lucerna přinesla vlnu nové energie

Vedle těchto běžných starostí se věnuje tvůrčí práci. Chystá koncerty po celé republice a vydání svého DVD. "Letos připravuji celou šňůru koncertů po Česku. Ta loňská vyprodaná Lucerna mi dodala spoustu nové energie. Čtrnáctého února mi má být předána Zlatá deska a na podzim by mi mělo vyjít DVD právě z minulého koncertu v Lucerně," řekl Jakub Smolík.

Zpěvák patří mimo jiné k vášnivým odpůrcům televizních reality show. "Myslel jsem, že už skončily, že bude pokoj, a vidím, že se v nich má zase pokračovat. Mne nejvíc překvapuje nabubřelost účinkujících, kteří vlastně kromě té odvahy být v těch vypjatých podmínkách, nic nedokázali. Často tam jen pijí, kouří a obvykle jsou i sprostí. A diváci to berou, když už je to v televizi, že je to určitá laťka pro život. A to není dobré," vysvětlil svůj odpor Smolík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám