Hlavní obsah

Jaká pandemie? O té nic nevíme, tvrdili policii účastníci večírku

Zprávy o pandemii koronaviru dennodenně plní přední stránky drtivé většiny světových médií a je prakticky nemožné se veškerému humbuku vyhnout, přesto se britští policisté setkali na nelegálním večírku s hodně netradiční výmluvou. O pandemii ani souvisejících opatřeních prý dotyční neměli sebemenší tušení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když policisté z anglického města Basingstoke zasahovali minulý týden na nelegální víkendové party, dostalo se jim nečekaného přivítání. Pořadatelé domácího večírku totiž nevěřícně zírali na strážníky s tím, že o „nějaké pandemii” nemají sebemenší ponětí, údajně totiž „zprávy nesledují”.

V Londýně rozehnali párty, kam přišlo 300 lidí. Nelegálně otevřely i bary v Polsku

Evropa

Zda se jednalo o pohotovou výmluvu, která měla vzít policii vítr z plachet, nebo se skutečně sešlo šest osob bez povědomí o koronaviru, není doposud jasné. V každém případě pořadatelé večírku trestu neunikli, informoval Daily Mail.

Policie oznámila, že v souvislosti s nelegálním shromážděním byla na místě udělena pokuta 27letému muži. Konkrétní částku policie neupřesnila.

Policie v Praze ukončila dva nelegální večírky. Bylo na nich 40 lidí

Krimi

Pokuty za porušení zákazu shromažďování ve Velké Británii začínají na 200 librách (5900 korun), v případě opakovaných prohřešků může ale pokuta vyšplhat až na 6400 liber (190 tisíc korun), pořadatelům větších akcí může být dokonce udělena pokuta až do výše 10 tisíc liber (300 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám