Hlavní obsah

Jak voní Anglie? Mořem a výpary z motorů sekaček na trávu

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Cestovní agentura VisitEngland utratila 8500 liber (zhruba 255 tisíc korun) daňových poplatníků na stvoření parfému, který by vystihoval typický odér Anglie. Zajímá vás, co v takové vůni ucítíte? Počítejte se slaným závanem moře kombinovaným s výpary z motorových sekaček používaných pro úpravu velkých travnatých ploch, kterých je ve Velké Británii habaděj.

Článek

Nový parfém nesoucí název By George! byl navržen tak, aby ti, kteří k němu přivoní, ucítili procházku krajinou Anglie. Britské pobřeží se slaným nádechem kombinuje vůni vlhké země, zahradní máty, mrkve, červené řepy a čerstvě posekaného trávníku.

Sami tvůrci parfému tvrdí, že vůně je doslova symfonií pachů nejvíce připomínajících zemi v historii často označovanou jako Albion.

Parfém platili daňoví poplatníci

Na představovací akci parfému blonďaté hostesky seznamovaly hosty s vůní, která podle oficiálních podkladů obsahuje také mírný náznak výparů ze zahradních sekaček. Mezi média a hosty bylo rozdáno pouhých 25 flakónů.

Zatím není jasné, zda půjde parfém vůbec do prodeje. Právě proto byla tvorba tohoto parfému zástupcem Aliance daňových poplatníků označena za "kompletní vyhození peněz daňových poplatníků z okna".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám