Hlavní obsah

Izraelský beduín chce devátou ženu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EMEK HEFER

Pan Shahadeh Abu Arrar (58), který má 67 dětí a 8 žen, je zcela jistě rodinný typ, i když ne zrovna tak, jak si to představují Evropané. Je jedním z izraelských beduínů. I ve tradičním společenství, kde má mnoho mužů více než jednu ženu, získal Abu Arrar pověst výjimečného člověka.

Článek

"Přemýšlím o tom, že bych si vzal další ženu, bude mít číslo devět," svěřil se Abu Arrar pyšně izraelským novinářům. "Je tu hodně žen, které by si mne rády vzaly. O ženy prostě odjakživa nemám nouzi."

Právně má ale muž stále jen jednu ženu. Vždy se ožení, pak se rozvede, a vezme si další ženu. Jeho společenství tomu ale rozumí tak, že všechny, tedy i "bývalé" manželky, už v rodině zůstávají nastálo.

Podle údajů izraelského ministerstva vnitra má Abu Arrar 53 dětí, které jsou občany Izraele, a 14 dětí, které se narodily na západním břehu Jordánu, a nemají tedy nárok na izraelské občanství. Rozhodně se nedá říct, že by jeho rodina byla pro Izrael, kde na jednu rodinu připadá v průměru 2,3 dítěte, typická.

Každý večer se rozhoduje, se kterou stráví noc

Abu Arrar tvrdí, že si pamatuje jména všech svých dětí. A jak se rozhoduje, s kterou chotí stráví noc?

"Má první žena je v mém věku a trávím s ní jen málo času. Její děti jsou už odrostlé a já ji nechávám na pokoji. Čas trávím spíš s mladšími manželkami. Každý večer se mě čeká příjemné rozhodování, s kterou strávím noc," dodává Abu Arrar s lišáckým úsměvem.

Reklama

Související témata:

Související články

V Rumunsku se v bílém mohou vdávat jen panny

Rumunské nevěsty, které měly před svatbou nemanželský sex, dostaly zákaz oblékání tradičních bílých šatů. Tamní kněží tak chtějí páry ochránit před životem...

Nešťastný Číňan si vzal sám sebe

Čína má nedostatek žen. A sociologové volají, že bude hůř. Své o tom ví devětatřicetiletý Liu Ye, který nemůže ani po čtyřech dekádách života nalézt partnerku....

Výběr článků

Načítám