Hlavní obsah

Italské homosexuální páry prolíbají Valentýna na přechodech

– ŘÍM

Italské homosexuální a lesbické páry se budou v sobotu, na den zamilovaných, líbat na ulici při čekání na zelenou. Vyzvala je k tomu organizace Arcigay, která tak chce "zviditelnit všechny druhy lásky" a upozornit na neexistenci zákonných práv pro sexuální menšiny.

Článek

K iniciativě se už přihlásili homosexuálové a lesbičky v mnoha velkých italských městech včetně Říma, Janova, Neapole a Florencie. 

"Itálie je teď jediná evropská země, kde se homosexuálním párům nedostává žádného zákonného uznání," prohlásil předseda Arcigay Aurelio Mancuso. "Od ministrů a politiků všech stran jsme už slyšeli všemožné sliby, ale skutečnost je taková, že homosexuální nebo lesbická rodina, ve které se po léta sdílí láska a společný život, se z hlediska zákona skládá ze dvou naprosto cizích lidí."    

Kromě kampaně polibků při čekání na přechodech plánují místní pobočky Arcigay na svatého Valentýna své vlastní iniciativy. Tak třeba v jednom supermarketu v Bari bude párty pro nezadané, v Perugii pochodňový průvod pod heslem Milenci bez práv a na římské Via San Giovanni in Laterano, známé jako "Gay Street" (ulice homosexuálů), hromadné líbání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám