Hlavní obsah

Indonésie má svého Spider-Mana. Sbírá v ulicích odpadky

Novinky, tcs

„S velkou mocí přichází velká zodpovědnost,“ zní moto slavného komiksového hrdiny. Za své ho vzal i šestatřicetiletý Rudi Hartono z Indonésie. V kostýmu pavoučího muže uklízí pláže i ulice zavalené odpadem a snaží se přesvědčit své okolí, aby též přiložilo ruku k dílu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii sbírá odpadky Spider-ManVideo: Reuters

 
Článek

Rudi Hartono bydlí v malém pobřežním městě Pare-Pare. Na živobytí si vydělává v kavárně, kromě toho se však snaží jít dalším obyvatelům příkladem a čistit pláže i ulice od hromady odpadků.

Jeho směny začínají většinou až po sedmé večer, dny tak Rudi tráví procházkami, při kterých odpadky sbírá. Doufal, že se mu podaří přimět i ostatní, aby se k němu připojili, avšak dlouho marně. Přilákat pozornost se mu podařilo, až když si jako velký fanoušek Spider-Mana oblékl kostým svého milovaného superhrdiny.

Kdysi na pláži hledali mušle, dnes sbírají desítky let staré plastové hračky

Koktejl

„Poté, co jsem při sbírání navlékl tenhle kostým, reakce veřejnosti byla neuvěřitelná,“ uvedl pro agenturu Reuters Rudi. Lidé si ho na ulicích začali všímat, Rudi se dokonce dostal do televize a do řady novin. Na národní úrovni tak může vysvětlit, o co mu jde.

Samotné Pare-Pare má zhruba 142 tisíc obyvatel a podle zprávy indonéského ministerstva životního prostředí produkuje 2,7 tuny nezpracovaného odpadu denně. Rudi Hartono doufá, že se k jeho úsilí přidá více obyvatel a že vláda se více zaměří na úsilí zredukovat množství odpadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž naučil svého psa sbírat odhozené odpadky

Majitelům psů po celém světě se už podařilo jejich čtyřnohé kamarády naučit všemožným kouskům. Alex van Eck z nizozemského Utrechtu však při výcviku své...

Výběr článků

Načítám