Hlavní obsah

Hvězdě Playboye někdo ukradl největšího králíka světa

Britská policie vyzvala ke spolupráci svědky krádeže údajně největšího králíka na světě. Majitelka za nalezení zvířete, které se díky své délce téměř 1,3 metru dostalo v roce 2010 i do Guinnessovy knihy rekordů, slibuje odměnu, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Darius je pořádný macek.

Článek

Králík jménem Darius, jehož délka je úctyhodných 129 centimetrů, zmizel ze svého výběhu v zahradě majitelů ve městě Stoulton v hrabství Worcestershire v noci ze soboty na neděli.

Majitelka Annette Edwardsová na Twitteru slíbila odměnu ve výši 1000 liber (přes 30 tisíc korun) za navrácení ušáka. Zdůraznila, že Darius, jemuž je podle britského tisku 11 let, je už příliš starý na reprodukci.

„Každé zvíře je nenahraditelný jedinec," řekla deníku The Daily Telegraph 68letá Edwardsová, podle které králík vyžaduje vzhledem ke svému věku také zvláštní stravovací režim, bez něhož mu hrozí smrt. Roční náklady na péči o obřího králíka se pohybují údajně ve výši 5000 liber (přes 150 tisíc korun). Darius ročně spořádá tisíce mrkví a jablek.

Rekordmanka Playboye

Sama Edwardsová drží poněkud jiný rekord. Stala se nejstarší ženou, která se v časopise Playboy objevila na straně číslo tři. Povedlo se jí to v 60 letech.

V minulosti neváhala ani utrácet tisíce liber za módní výstřelky, kdy se proměňovala například ve fiktivní postavu Jessicy Rabbit ze snímku Falešná hra s králíkem Rogerem (1988).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám