Hlavní obsah

Hujerovi na dovolené? Italská rodina zaplnila celé letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Tento příběh tak trochu připomíná slavnou rodinu Hujerů z oblíbené komedie Marečku, podejte mi pero! Rozdíl je ale v tom, že se skutečně stal. Rodina z městečka Portici u Neapole zvítězila v soutěži vypsané leteckou společností Wizz Air, která loni v reklamě hledala „největší italskou rodinu“, jež by dokázala zaplnit celé letadlo pro 170 cestujících.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

„Kam až sahají Hujerovi?“ Zoufalé zvolání třídního, když zjistí, že většina návštěvníků třídní schůzky pro večerní školu jsou členové Hujerovy široké rodiny, je dnes již legendární. Stejně jako role Václava Lohniského.

Ústřední postavou ve zmiňované soutěži byla Anna Donaleková. Té se podařilo 170 příbuzných a přátel dát dohromady, a pro všechny tak zajistila třídenní leteckou dovolenou na ostrově Korfu. Napsala o tom agentura APA.

Anna Donaleková při přebírání vítězného poukazu

Aerolinky Wizz Air spustily reklamu nazvanou "Létající rodina" v prosinci a lidem daly deset dní na to, aby se přihlásili, pokud dokážou přesvědčit 170 známých lidí k víkendovému leteckému výletu.

"S výsledkem jsme velmi spokojení, reklama byla od prvních chvil velice populární. Velký dík patří italským rodinám, které se s naší výzvou popasovaly," řekl mluvčí Wizz Air András Radó. Podle něj se do soutěže zapojilo přes 3500 lidí, jen dvěma rodinám se ale podařilo zaplnit všech 170 sedadel.

"Až do samého konce jsem nevěřila tomu, že bych mohla zvítězit. Jsem fanynka soutěží a několik jsem jich už v minulosti vyhrála. Sezvala jsem pár lidí, rozeslala pozvánky a všechny prosila, aby přesvědčili své příbuzné a přihlásili se. Totéž udělal můj 21letý syn a když mi poslední člověk hlásil, že už se do letadla nedostane, protože je plné, řekla jsem si: ´Tak jsem to zvládla´," popsala Donaleková. Její skupinu proto nyní čeká třídenní pobyt v hotelu na řeckém ostrově Korfu, kam poletí plně obsazeným letadlem.¨

Soutěžilo se od prosince

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám