Hlavní obsah

Hřbitov ve Wimbledonu nechával lidi za poplatek parkovat na hrobech

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Wimbledon je jednoznačně nejznámější tenisový turnaj na světě, přinejmenším tedy na travnatém povrchu. Každým rokem se v této londýnské čtvrti svádí velký boj o parkovací místa. Kostel Svaté Marie nechával parkovat tenisové fanoušky na hrobech těch, jejichž potomci nejsou dohledatelní.

Článek

Kostel vybíral za parkování 20 liber denně a peníze využíval pro tři charitativní nadace.

Zástupci kostela však nyní uznali, že přestože automobily parkovaly na jejich pozemcích každoročně, letos už to přesáhlo únosnou mez. Některé z vozů totiž parkovaly i na hrobech starších 200 let. Jako výsledek přestal kostel na svém pozemku zcela umožňovat parkování.

"Bylo nám řečeno, ať vjedeme a zacouváme mezi náhrobky. Říkala jsem si, že to je opravdu divné, ale udělala jsem to a šla na tenis," uvedla Melanice Allcocková, která parkování na hřbitově také využila.

Mluvčí kostela, který se nachází zhruba kilometr a půl daleko od centrálního kurtu uvedl, že kostel tuto službu nabízí lidem už dlouhá léta. Přiznal však, že letos došlo k parkování na opravdu nevhodných místech a pozemky kostela během vyšetřování, jak k celé situaci mohlo dojít, nebudou k parkování využívány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám