Hlavní obsah

Homosexuální turistika likviduje Karibik

Novinky, Famous

Karibiku hrozí epidemie AIDS. Varují před tím vědci z Michiganské univerzity. Američtí a evropští homosexuálové, kteří vyrážejí do Karibiku za sexuálním dobrodružstvím, přivážejí do oblasti nejen peníze, ale také virus HIV. A pokud jsou zdraví, tak si ho naopak odvážejí.

Článek

"V Karibiku je sex mezi prostituty a turisty velmi rozšířený. Epidemie AIDS je tam na spadnutí," varuje Mark Padilla, jeden z autorů studie. Odborníci v ní vyzpovídali a sledovali chování 298 mužských sexuálních pracovníků. "Zajímal nás hlavně vliv jejich bisexuálního chování na šíření viru HIV," pokračuje Padilla.

"Mnoho mužů v Karibiku je bez práce, a tak se stěhují z venkova do turistických oblastí," vysvětluje autor studie a dodává: "Málokdo o sobě ale mluví jako o sexuálním prostitutovi, spíše se skrývají za tím, že mají příjmy z cestovního ruchu. Sociální stigma navíc může za to, že tito muži často o své práci nemluví s partnerkami a že se živí sexem tají." Nechráněným sexem pak ohrožují i zdraví svých manželek.

"V některých latinskoamerických oblastech je homosexualita tabu, a tak se muži, kteří svá těla poskytují homosexuálním turistům za peníze, rozhodně svým způsobem obživy nechlubí. Mnoho z nich je ženatých, mají děti, ale manželkám o své prostituci nebo homosexuálním chování nic neřeknou. Přitom nepoužívají kondom, ani s náhodnými sexuálními partnery, natož s manželkami," upozorňuje Padilla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám